Voorstelling Kiddie Bay & Exotic World -2018-

Groot nieuws in Walibi en Aqualibi! Naast een volledige herthematisering in Caraïbische stijl en een gloednieuwe zone van 700 m² voor kinderen die nog niet kunnen zwemmen voor Aqualibi, opent Walibi haar eerste nieuwe wereld, namelijk "Exotic World". Een investering van maar liefst 12 miljoen euro, op de 100 miljoen voorzien in het investeringsplan voor de komende vijf jaar. Wij kregen gisteren de kans om alvast eens een kijkje te gaan nemen....

 

Het waterpark Aqualibi opent vandaag de deuren met een complete herthematisering in Caraïbische stijl en met een gloednieuwe zone van 700 m² voor kinderen die nog niet kunnen zwemmen, Kiddie Bay. Een primeur voor Aqualibi! De hernieuwde zones werden gisteren feestelijk geopend in een tropische sfeer. In totaal werd 4,2 miljoen euro geïnvesteerd in deze nieuwigheden.

 

Walibi stelt Exotic World voor, de eerste nieuwe wereld van het pretpark, geïnspireerd op een exotisch tiki-thema met aangepaste decoratie en beplanting. In het hartje van deze zone bevindt zich Tiki-Waka, de family funcoaster voor kinderen vanaf 1 meter. Deze attractie van de Duitse attractiebouwer Gerstlauer, die wegens de slechte weersomstandigheden van de afgelopen weken niet voor 7 april opent, is meer dan 20 meter hoog en bereikt een snelheid tot 55 km/uur op een parcours van bijna 600 meter lang. Daarnaast is er ook Tiki-Trail, een avonturenparcours over de funcoaster. In totaal werd 7,8 miljoen euro geïnvesteerd in Exotic World.

 

“Wij zijn zeer verheugd de eerste belangrijke fase van ons investeringsplan te kunnen presenteren. Zowel Walibi als Aqualibi slaan hiermee de weg in van nog meer beleving door nog meer thematisering, en met Exotic World is de eerste van de vele nieuwe belevingswerelden in Walibi een feit. Met de belangrijke nieuwigheden, de originele funcoaster Tiki-Waka in Walibi en de kinderzone Kiddie Bay voor kinderen die nog niet kunnen zwemmen in Aqualibi, hebben recente en minder recente bezoekers alweer redenen te over om beide parken opnieuw te bezoeken,” verklaart Jean-Christophe Parent, Algemeen Directeur van Walibi en Aqualibi.