Officiële opening "The Forbidden Caves"

Vandaag, 13 mei 2015, waren we uitgenodigd op de officiële opening van Bobbejaanlands nieuwste aanwinst, The Forbidden Caves! Deze attractie, een 'immersive tunnel' van Holovis, is uniek voor de Benelux en neemt de bezoekers mee op een spannende ondergrondse grottenexpeditie in de regenwouden van Khyonesia, Zuidoost-Azië.

Nadat we in Khyonesia door de grenscontrole geraakten, werden we in Land Rovers naar 'Adventure Valley' gebracht. 

Op de rode loper stond Roland Kleve, de directeur van het park, alle aanwezige gasten te verwelkomen.

Tijdens de receptie vonden enkele optredens plaats met dansende draken, steeds in het teken van de Aziatische cultuur.

Ook werden er ons verscheidene hapjes (waaronder krekels die ik vriendelijk geweigerd heb) en drankjes aangeboden.

De nieuwe souvenirwinkel in 'Adventure Valley' heet Jasper's Supply Depot, je kan er vanalles kopen zoals T-shirts, knuffels, armbandjes en nog veel meer!

Even later begon Roland Kleve aan zijn speech, waarin hij even de tijd nam om alle partners te bedanken die hebben meegewerkt aan de realisatie van de attractie en het nieuwe themagebied.

Daarna verscheen Jasper Dubois op het podium die vertelde over zijn grootvader, waar hij heel hard naar opkeek, en de magische kristallen, die hij kost wat kost wil vinden, waarrond al eeuwenlang een mysterieuze mythe bestaat.

De grootvader van Jasper is helaas nooit uit Khyonesia teruggekomen, maar juist dat heeft Jasper geïnspireerd om zelf naar Khyonesia te trekken waar hij een kantoortje vond van zijn grootvader met een aantal spullen waaronder een camera en op die camera hield hij een logboek bij.

Opeens werd Jasper's uitleg onderbroken door één van zijn gidsen die hem, op een nogal gehaaste manier, vroeg om zo snel mogelijk een kijkje te komen nemen in de 'Forbidden Caves'. Roland vroeg om een cameraploeg met Jasper mee te sturen, zodat we alles konden volgen...

Even later viel de verbinding met de cameraploeg in de grot weg, er begon een spannend muziekje te spelen en plots schoten de eerste vuurpijlen de lucht in. De grandioze openingsshow, met vele licht-, vuur- en rookeffecten, van 'The Forbidden Caves' was begonnen...

Na de openingsshow was het aan ons om op expeditie te gaan door de 'Forbidden Caves'. Al van in de wachtrij krijg je, door de vele bomen en verschillende dierengeluiden, het gevoel je in een regenwoud te bevinden.

Net voordat we bijna de attractie in mochten, vonden er zich een aantal technische problemen plaats... Na een half uurtje wachten, konden we de attractie betreden. Vooraleer we de lift in mochten kregen we nog wat uitleg door één van de gidsen.

Nadat we 236 meter met de lift waren afgedaald, kwamen we terecht in een kamer waar er Plotseling een beeld tegen ons begon de praten. En Jasper kon zo te horen ook wel wat hulp gebruiken...

Hierna liepen we nog één lange gang door waarna we elk een bril kregen en ons in het station moesten verdelen in 10 rijen van elk 6 personen. Hier werd via TV schermen alle veiligheidsvoorschriften meegedeeld...

Daarna gingen de poorten open en konden we plaats nemen in de mega-jeeps om Jasper te gaan redden. Vervolgens hoor je het starten van de wagens en rij je de 'Forbidden Caves' in. De film is wat aan de korte kant maar zit erg leuk in elkaar!

Bobbejaanland heeft mij met deze attractie echt aangenaam verrast, hiermee heeft het park bewezen dat ze het echt wel kunnen! Hopelijk is dit de start om Bobbejaanland te laten uitgroeien tot een volwaardig en prachtig themapark! 

Video

Reactie schrijven

Commentaren: 0