Aalsterse loungebar opent spookhuis: "We hebben onszelf overtroffen"

Meer dan 350 vierkante meter aan griezelplezier, dat is het spookhuis dat de Aalsterse loungebar Coaster deze avond opende. Het thema van dit jaar is "nachtmerries", elke kamer in het horrormaze staat voor een nachtmerrie. "Het mag er zijn, we hebben onszelf overtroffen.", zegt uitbater Kristof Den Herder opgetogen. 

"We zijn grote Europa-Park fans. Zo brachten we er vorig jaar maar liefst 87 dagen door.", vertelt Kristof verder. "De naam van onze bar was, gezien ons enthousiasme voor achtbanen, dan ook snel gekozen." En dat is er ook duidelijk te zien, in de bar hangen verschillende souvenirs die verwijzen naar het Duitse pretpark.

 

"Vroeger organiseerden we ieder jaar een Halloweenparty. Uiteindelijk zijn we dan begonnen met het uitbouwen van een spookhuis in het aparte gedeelte achteraan dat vaak gebruikt werd voor optredens." Het evenement vindt nu voor het vierde jaar plaats. Voor de uitbouw van het spookhuis werken ze met verschillende partijen samen die materialen kunnen aanleveren. De attractie blijft er dan ook jaarrond staan en ieder jaar wordt er ijverig aan verder gewerkt.

 

Sinds juni zijn ze alles aan het voorbereiden en vandaag liepen er de eerste bezoekers door. Het heeft een omvang van meer dan 350 vierkante meter en bevind zich zowel binnen als buiten. In het buitengedeelte alleen zitten maar liefst 200 paletten verwerkt!

 

Gedurende de tocht doorheen het huis wandel je door verschillende kamers die dus elk een nachtmerrie voorstellen. Maar tussen al het griezelen is er ook ruimte voor een grapje wanneer blijkt dat één van de vele kamers een trouwerij voorstelt, "Ook iets waar iedereen schrik van heeft", grapt de uitbater.

 

Ook wordt er gedacht aan de wat jongere bezoekers met een speciale kindereditie overdag en een editie voor 12- tot 18-jarigen, op die manier krijgt iedereen de kans om er eens door te wandelen.

 

Wie graag een bezoekje brengt aan dit spookhuis kan er vanaf vandaag tot en met 5 november elke vrijdag en zaterdag terecht. Tijdens de herfstvakantie is de Halloweenattractie zelfs dagelijks geopend! Meer informatie over de openingsuren vind je op hun Facebookpagina.

Reactie schrijven

Commentaren: 0