Vlaag aan woedende reacties op Facebookpagina Walibi Belgium

Gisteren kwam Walibi Belgium naar buiten met het nieuws dat er een familie bevers huist langs de Dijle. Deze zouden een toekomstige bedreiging vormen voor de attracties in het park, meer bepaald voor hun houten achtbaan 'Weerwolf'. In amper één nacht tijd kan een bever een volledige boom doormidden knagen, het Waverse park vreest er dan ook voor dat één van deze bomen op de attracties zal terechtkomen en zo de veiligheid van hun bezoekers in gevaar zal brengen. Het Département Nature et Forêt van het Waalse Gewest heeft daarom beslist de bevers te verwijderen.

Dat Walibi de veiligheid van hun bezoekers op de eerste plaats zet, daar kunnen een aantal dierenliefhebbers het niet mee vinden. Zo blijkt uit het aantal boze berichten die te lezen zijn op de Facebookpagina van het park.

 

"Hopelijk blijft iedereen weg. Jullie moesten je diep schamen!!" laat Sandra C. weten. Ene Leen C. schrijft: "MOORDENAARS". Andere reacties luiden als volgt: "Als jullie opteren om bevers te willen doden , dan zijn jullie geen kindvriendelijke onderneming, maar een pure geldmachine, die helemaal niets om haar klanten geeft.", "Mij of mijn kinderen zien jullie er alvast niet...", "[..] EIKELS", "Geen Walibi voor mij.. zal wel naar Paira Daiza gaan! ". Pairi Daiza heeft in ieder geval al via Facebook aangegeven de bevers te willen opvangen en hopen van harte dat er een oplossing kan gevonden worden.

 

Ook Walibi zelf reageerde vandaag in een bericht op de heisa: "Zoals jullie waarschijnlijk in de pers hebben vernomen huist er een familie bevers langs de Dijle die door het knagen aan bomen een bedreiging vormt voor onze bezoekers, vooral in de omgeving van de Weerwolf.

 

Tot op heden hebben we talrijke bomen moeten vellen uit veiligheidsoverwegingen en zijn daarover al geruime tijd in contact met het Département Nature et Forêt van het Waalse Gewest om een oplossing te vinden. Zij hebben recent beslist om de bevers te verwijderen en zij zullen ook instaan voor de uitvoering ervan. De wijze waarop en het verdere verloop is volledig in handen van deze officiële instantie. Walibi neemt hierin geen enkele beslissing en onze enige verantwoordelijkheid is de veiligheid van onze bezoekers.

 

Indien er door het Département Nature et Forêt een oplossing kan gevonden worden die ook het welzijn van deze dieren garandeert kunnen wij dit enkel toejuichen en onze volledige medewerking daaraan verlenen. Dit is evenwel een wettelijke procedure die volledig in handen is van dit departement."

Delen?


Reactie schrijven

Commentaren: 0