Efteling verwelkomt Pinokkio

De Efteling maakt zich klaar voor een bruisende lente. Vanaf 24 maart heeft Pinokkio zijn eigen plekje in de Efteling. Het verhaal van de houten pop wordt het 29e sprookje in het Sprookjesbos. Het tafereel bestaat uit verschillende onderdelen. Zo starten bezoekers bij de werkplaats van Geppetto. In hun zoektocht naar Pinokkio, komen ze vervolgens de sluwe kat en vos tegen. De tocht eindigt bij een reusachtige monstervis. Zal Pinokkio daar te zien zijn?

50e verjaardag van De Indische Waterlelies

Dit voorjaar is in het Efteling Museum een expositie te zien over De Indische Waterlelies, een sprookje van de Belgische koningin Fabiola. Op 3 mei zal het precies een halve eeuw geleden zijn dat De Indische Waterlelies – onder meer door Anton Pieck – tot uitvoering werd gebracht in de Efteling. Een attractie van deze omvang was in die tijd nog nooit gebouwd. In 1967 kwam koningin Fabiola persoonlijk een kijkje nemen, samen met koningin Paola en de jonge koning Filip. De attractie werd recent grondig gerenoveerd, mét behoud van de originele uitstraling. Het Efteling Museum bevindt zich midden in het attractiepark en is gratis te bezoeken.

 

Efteling Midsummer Festival op 18 juni

Na een succesvolle eerste editie krijgt Efteling Midzomernacht een vervolg. Op zaterdag 18 juni viert de Efteling de langste dag van het jaar tijdens het Efteling Midsummer Festival. Op dit zomers evenement geniet je van live muziek, dj’s en feeëriek entertainment op een unieke locatie, namelijk midden in de Efteling. Er zijn loungeterrassen met verrassende hapjes en drankjes, en natuurlijk zijn alle attracties open. Voor Efteling Midsummer Festival zijn speciale tickets verkrijgbaar. De ticketverkoop start in maart.

 

Zomer in de Efteling

In juli en augustus blijft de Efteling dagelijks langer open. Op zaterdag 2, 9, 16, 23 en 30 juli, en 6, 13, 20 en 27 augustus zelfs tot middernacht. Alle attracties zijn ’s avonds betoverend verlicht. Op verschillende locaties in het park kun je genieten van live acts.

Reactie schrijven

Commentaren: 0