Europa-Park viert dit weekend zijn 40ste verjaardag!

Met de onlangs ontvangen award voor 'beste attractiepark ter wereld' kan het jubileumjaar voor Europa-Park niet mooier beginnen. Europa-Park bestaat dit jaar 40 jaar en dat wordt het gehele seizoen gevierd met vernieuwde attracties en diverse evenementen. Het hoogtepunt is echter dit weekend als het park op zaterdag tot middernacht geopend blijft en er voor jong en oud extra activiteiten te beleven zijn.

Meer dan 100 miljoen mensen hebben de afgelopen vier decennia Europa-Park bezocht en daarvoor wil het park zijn gasten bedanken. Dat gebeurt onder andere op 11 juli met een groot 'Verjaardagsfeest'; het park zal die dag tot middernacht geopend blijven en er zijn diverse podia met live muziek. Tijdens de avond zal ook een gigantische licht-installatie opgericht worden. Dit spoor van meer dan 300 lichtballonnen was eerder al te zien in Berlijn, afgelopen november bij de viering van de val van de Muur. Prominenten uit geheel Europa zullen hun ballon, vergezeld van hun wens voor Europa, het luchtruim laten kiezen. De avond wordt afgesloten met een groot vuurwerk. De volgende dag gaat de Europa-Park Junior Club van start: een digitaal speel- en leerplatform voor kinderen. Er zijn op zondag voor jonge bezoekers nog meer activiteiten, trekt er een oldtimer-parade door het park en zal bekend gemaakt worden welke voornaam Euromaus voortaan zal dragen.


Dit weekend zal ook de waterattractie 'Whale Adventures' de deuren weer openen. De afgelopen maanden heeft deze splash battle een 'make-over' ondergaan; de attractie is uitgebreid met twee indoor-gedeeltes en ook is er meer interactiviteit aangebracht. Andere attracties die ter gelegenheid van de 40ste verjaardag vernieuwd zijn, zullen extra opgepoetst worden. Zo is er de nieuwe parade die dagelijks door het park trekt en in de bioscoop draait de laatste 4D-film met Euromaus en zijn vriendjes. De uitzichttoren 'Eurotower' heeft een nieuw kleedje gekregen en parkbezoekers worden vanaf dit jaar met een loopband van parkeerplaats naar de hoofdingang gebracht. 


Hoewel het park pas 40 jaar bestaat, gaat de geschiedenis van de eigenaarfamilie Mack verder terug in de tijd. Zo'n 235 jaar geleden begon Paul Mack een bedrijfje dat zich na de productie van karrenwielen ging toeleggen op postkoetsen en later op (woon)wagens voor circussen en kermissen. In 1921 werd de eerste achtbaan ontwikkeld en andere attracties volgden snel. Het moederbedrijf MACK Rides is vandaag de dag een van de grootste achtbaanleveranciers ter wereld. Over de gehele wereld en ook in diverse Nederlandse en Belgische parken staan dan ook attracties van de firma Mack.

Reactie schrijven

Commentaren: 0