Gestolen beeld uit Meli Park na 44 jaar terug in Plopsaland De Panne

Op 9 mei 1971 onteigende een man uit het noorden van Frankrijk een standbeeld van een bij uit Apirama, de voorloper van de populaire attractie het ‘Bos van Plop’ uit het toenmalige Meli Park. Hij nam het mee naar huis als aandenken aan de mooie dag die hij er beleefde. Eén van de laatste wensen van de man was dat het beeld terug aan de rechtmatige eigenaar zou worden bezorgd.

In navolging van deze wens vond vandaag een plechtig moment van in ontvangst name plaats. Hierbij schonk de familie van de inmiddels overleden man het beeld terug aan de familie Florizoone, eigenaars van het voormalige Meli Park, die het op hun beurt symbolisch overhandigden aan Wim Wauters, parkmanager van Plopsaland De Panne.  Hiermee werd de laatste wens van de man ingewilligd. ““We waren enorm verbaasd toen we enige tijd geleden bericht van de familie La Wicki ontvingen. Het is erg bijzonder dat het beeldje na al die jaren teruggebracht wordt. We zijn ontroerd door dit gebaar en willen de familie dan ook van harte bedanken.”, aldus Wim Wauters, parkmanager van Plopsaland De Panne.


Aangezien het beeld onoverkomelijk deel uitmaakt van de voorgeschiedenis van Plopsa, kreeg het een plaats in het Meli Museum in Plopsaland De Panne. Zo heeft het standbeeld na meer dan 44 jaar opnieuw zijn plaats van herkomst bereikt.

Reactie schrijven

Commentaren: 0