Meer dan 240.000 bezoekers in 2014 voor Océade! 

Hoewel Océade begin dit jaar 6 weken sloot voor renovatiewerken, beleefde het in 2014 zijn tweede beste seizoen sinds 1998! De teller van het aantal bezoekers zal eind dit jaar op meer dan 240.000 staan en het omzetcijfer klokt af op zeker 3,4 miljoen euro! Een uitzonderlijk resultaat, zeker gegeven de economische context van de laatste maanden. 

"Wanneer ik Océade eind jaren 90 overnam, zat het park in slechte papieren,” aldus Thierry Meeùs, gedelegeerd bestuurder van Océade. “Dankzij ons klein en gemotiveerd team – dat steeds luisterde naar de wensen van de bezoekers – en de vele en juiste investeringen, hebben wij deze situatie kunnen ombuigen. Zo zijn we vandaag de Belgische nummer 1 in glijbanen en op Europees niveau spelen we mee met de groten!”. De gespecialiseerde site Tuberides.de plaatst Océade dan ook bij de beste waterpretparken van Europa. 


Sinds 1998 heeft het bestuur van Océade voortdurend geïnvesteerd in de glijbanen, de thematisering en de installaties. “Door de beperkte middelen die beschikbaar waren, hebben we onze creativiteit op de proef moeten stellen. We zijn begonnen met de kleinste details en dan verdergegaan met de grote vernieuwingen, preciseert Thierry. Ons team gaf blijk van een grote flexibiliteit om te beantwoorden aan het aantal openingsuren, de sterke toestroom van bezoekers - niet altijd voorzien -, of om een zieke collega te vervangen. Océade is het enige grote waterpretpark dat geen deel uitmaakt van een grote groep. Daar ligt waarschijnlijk de reden van dit succes.” 


En het succesverhaal gaat verder. “De grondige renovatie van de kleedkamers van begin 2014 mag dan wel beschouwd worden als het einde van een tijdperk, toch zijn we al begonnen aan het volgende! Aldus Meeùs. In de afgelopen jaren hebben we meer dan 3 miljoen euro geïnvesteerd aan de renovatie en verbetering in het waterpretpark zelf. In 2015 gaan we op hetzelfde elan verder, maar deze keer pakken we de buitenkant van het park aan. Er staan de bezoekers van Océade dus nog heel wat verrassingen te wachten!” 


Investeringen in Océade door de jaren heen: 

2001: Nieuwe ingang in Caribische stijl 

2003: Een verdubbeling van de waterfiltercapaciteit (met steun van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest) en installatie van het AquaFun house, een waterspeeltuin van 160 vierkante meter. 

2005: Introductie van de eerste waterglijbaan met banden – Bounty raft – in België 

2006: Het wellnessgedeelte en het zwembad krijgen een Caribisch thema 

2007: Het sanitaire gedeelte krijgt een piratenthema. Daarnaast raast er voortaan eens per uur een storm in het golfbad. 

2008: De glijbaantoren wordt vernieuwd. Daarnaast heeft Océade met de ‘Anaconda’ voortaan de langste en breedste glijbaan in de Benelux. Afdalen kan in banden met maximum 3 personen. De totale kostprijs van deze investering: meer dan 1 miljoen euro. 

2010: De Ouragan, de snelste Belgische glijbaan, wordt in gebruik genomen. 

2011: Komst van de buitenglijbaan Salto Angel, een familieglijbaan met 4 pistes.

2012: Twee nieuwe glijbanen worden in gebruik genomen: de Cameleon, een glijbaan waarbij je zelf de kleur van jouw afdaling kan kiezen, en de Barracuda, de langste duoglijbaan van België. 

2014: De complete renovatie van de kleedkamers voor een bedrag van 450.000 euro.

Reactie schrijven

Commentaren: 0