Plopsa steunt ‘Moeders voor Moeders’ met opbrengst uit de Wensput

Gratis bezoek aan Plopsaland voor 300 alleenstaande ouders met jonge kinderen dankzij opbrengst Wensput. Jaarlijks gooien heel wat bezoekers een muntstuk in de Wensput op het Kasteelplein tijdens hun bezoek aan Plopsaland. Het bedrag dat hiermee opgehaald wordt, schenkt Plopsa aan een goed doel. Dit jaar is dit ‘Moeders voor Moeders’. “De Wensput werd gebouwd in 2004, samen met het Kasteelplein waarop de put zich bevindt.”, zegt Wim Wauters, Parkmanager van Plopsaland De Panne. 

“We merkten dat heel wat mensen hier muntstukken in gooiden. Daarom besloten we enkele jaren geleden om met dit geld een liefdadigheidsorganisatie te steunen. Op deze manier kunnen we hen een mooi bedrag overhandigen.”

 

Dit jaar gaat het bedrag integraal naar de Antwerpse organisatie ‘Moeders voor Moeders’. Deze VZW zet zich voor alleenstaande ouders met jonge kinderen die het financieel zeer moeilijk hebben. In tegenstelling tot vorige jaren wordt ditmaal echter geen cheque overhandigd. Op 2, 8 en 15 november 2014 kunnen een 100-tal gezinnen dankzij de opbrengst genieten van een gratis dagje uit in Plopsaland. De treinreis wordt geschonken door spoorwegmaatschappij NMBS.

 

“We zijn zeer dankbaar dat Plopsa ‘Moeders voor Moeders’ dit jaar steunt via hun Wensput.”, vertelt Christel Kuppens van de VZW ‘Moeders voor Moeders. “Onze 160 vrijwilligers zetten zich dagelijks onbezoldigd in om meer dan 20 verschillende diensten te kunnen aanbieden. Dergelijke giften bieden ons de mogelijkheid om dit te kunnen blijven doen en tonen aan dat heel wat mensen en Plopsa deze gezinnen en onze initiatieven een warm hart toedragen.”

 

Plopsa is er van overtuigd dat eenieder het verdient om te kunnen genieten van een dagje pretparkplezier. Het hele jaar door kunnen gezinnen met financiële moeilijkheden via het Steunpunt Vakantieparticipatie van Toerisme Vlaanderen de Plopsa-parken bezoeken aan een voordelig sociaal tarief.

Reactie schrijven

Commentaren: 0