‘BigFM Expedition GeForce’ opnieuw beste achtbaan van Europa

De achtbaan "BigFM Expedition GeForce" in het Duitse Plopsa-park: Holiday Park, Is tijdens de prestigieuze 'Golden Ticket Awards' voor de dertiende keer op rij verkozen tot beste stalen achtbaan van Europa! De Golden Ticket Awards worden elk jaar uitgereikt door het Amerikaanse tijdschrift ‘Amusement Today’. Dit jaar werden de awards uitgereikt in San Diego.

De vakjury roept 'Expedition GeForce' opnieuw uit tot de absolute nr.1 van Europa! Sinds de opening in 2001 zijn er maar liefst 405 andere stalen achtbanen gebouwd, toch slaagde geen enkele andere coaster erin om de populaire achtbaan van de troon te stoten.

 

Wereldwijde ranking

In de wereldwijde ranking kreeg de achtbaan, net zoals vorig jaar, de derde plaats toegekend. Het is dus ontegensprekelijk een succesverhaal! “We zijn erg trots met dit knappe resultaat.”, zegt CEO Steve Van den Kerkhof. “Het is bijzonder dat de achtbaan voor de dertiende keer werd verkozen tot de beste van Europa. Dit is voor ons het signaal om verder te investeren in attracties voor jong en oud. Onze nieuwste investering Sky Scream is hiervan een mooi bewijs.”

 
Sky Scream
Dit jaar kreeg 'Expedition GeForce' er een broertje bij! 'Sky Scream', een spectaculaire launch coaster waarbij bezoekers met een snelheid van 100 km/u naar een hoogte van 55 meter razen. Deze stalen reus katapulteert waaghalzen maar liefst 3 maal de lucht in en bevat diverse sensationele elementen. De achtbaan is uniek in Europa en is volledig gethematiseerd in een zombiethema.
Foto: Plopsa
Foto: Plopsa

Reactie schrijven

Commentaren: 0