Kitan en Abus binnenkort te zien in Bellewaerde

Momenteel worden de laatste details van het amoerluipaardenverblijf afgewerkt. Afgelopen maanden waren tal van externe bedrijven en interne diensten druk in de weer om Kitan en Abus een mooie verblijfplaats te geven. Ondertussen staat Kitan, het luipaard afkomstig van de Zweedse zoo Nordens Ark, op het punt om zijn nieuw indoorstekje in Bellewaerde te verkennen.

Abus komt in de loop van volgende week aan vanuit de Rotterdamse dierentuin Blijdorp. Na een autorit van ongeveer 4 uur zal Abus eveneens eerst zijn binnenverblijf verkennen. Zowel de verzorgers als alle andere personeelsleden van het park kijken uit naar de komst van beide dieren.

Kritisch bedreigde diersoort

Met een populatie van minder dan 40 exemplaren in het wild, is de Amoerluipaard kritisch bedreigd en dit is meestal het gevolg van menselijke activiteiten. Bellewaerde zal met de komst van deze dieren instappen in een internationaal kweekprogramma met als doel de met uitsterven bedreigde diersoort te redden. In latere fase van het kweekprogramma zullen de nakomelingen ook terug in het wild worden geïntroduceerd in de Russische Primorsky regio.

Officiële opening 19 juli

Het nieuwe verblijf wordt aanstaande donderdag 19 juli officieel geopend door mevrouw Jo Cook, vertegenwoordigster van ALTA (Amour Leopard and Tiger Alliance) en Sam Clauw, die vorige maand het wereldrecord “Het langst op een pretparkattractie zitten” heeft verbroken ten voordele van diezelfde vereniging ALTA. Vanaf dan zal het publiek ook iedere dag kennis kunnen maken met Kitan en Abus.

Foto: Schuurkot.be
Foto: Schuurkot.be

Bron: www.babybellewaerde.be

Reactie schrijven

Commentaren: 0