De wereld van Bellewaerde

Het West-Vlaamse themapark Bellewaerde krijgt jaarlijks 650.000 bezoekers over de vloer. Uit alle windstreken komen mensen naar Ieper om te genieten van een dertigtal spetterende attracties. Maar Bellewaerde is ook een door de overheid officieel erkende dierentuin waarin meer dan tweehonderdvijftig exotische dieren een warme thuis hebben gevonden.

In De Wereld van Bellewaerde krijgen we een unieke rondleiding in het park, en mogen we voor het eerst meekijken achter de schermen. Want Bellewaerde is niet alleen een prachtige plek om te bezoeken, maar ook een fantastisch park om in te werken!

De wereld van Bellewaerde, vanaf 20 juni, iedere vrijdag om 19u55 op "Vier"

Aflevering 1


Bellewaerde maakt zich na een korte winterslaap klaar voor het nieuwe pretparkseizoen. Algemeen directeur Stefaan en zijn medewerkers gaan tot het uiterste om het park klaar te krijgen voor de grote opening. Bovendien moeten alle attracties ieder jaar gekeurd worden op veiligheid, en dat zorgt natuurlijk voor flink wat spanning bij alle technici in Bellewaerde. Ook preventieadviseur Dirk beleeft bloedstollende momenten vandaag. Hij moet de graafwerken vlakbij het olifantenverblijf laten stilleggen, want er is een bom gevonden... En dierenarts Melissa maakt vandaag voor het eerst kennis met Abus, een van de zeldzame amoerluipaarden die binnenkort in Bellewaerde komen wonen

tekst: persbericht Bellewaerde

foto: ©Lennert Magnus

Reactie schrijven

Commentaren: 0