Zes gewonden bij bizar ongeval tijdens show in Boudewijn Sea Park

Tijdens een voorstelling in het dolfinarium van het Boudewijn Sea Park, in Brugge, zijn deze namiddag vier kinderen en twee volwassenen gewond geraakt. Dat gebeurde toen dolfijn Linda met veel kracht een basketbal uit het water zwiepte en de bal tegen een ventilatiebuis terechtkwam

Door de klap brak de buis gedeeltelijk af en viel ze naar beneden. De zes slachtoffers zijn naar het ziekenhuis overgebracht, maar geen van hen is er erg aan toe. Op het moment van het incident waren zo'n 800 bezoekers aanwezig.

 

Verwacht wordt dat de betrokkenen na verzorging later op de dag wellicht allemaal de kliniek zullen mogen verlaten. Opmerkelijk: De basketbal waarmee het ongeval gebeurde, wordt normaal nooit gebruikt tijdens de vertoningen. Dan wordt gewerkt met lichtere ballen, precies om te vermijden dat iemand kwalijk zou geraakt worden. Hoe dolfijn Linda aan de basketbal, die gebruikt wordt tijdens de trainingen, is geraakt, blijft voorlopig onduidelijk.

 

De politie en procureur gingen al ter plaatse en konden vaststellen dat het incident een ongelukkige samenloop van omstandigheden was. "We gaan de nodige maatregelen nemen om dit niet meer te laten gebeuren. We gaan alle systemen dubbel checken en zorgen dat er geen speelgoed meer in het bassin kan komen tijdens de show. We gaan ook ons evacuatieplan nog eens onder de loep nemen", vertelt Geertrui Quaghebeur van Boudewijnpark.

Bron: hln.be

Reactie schrijven

Commentaren: 0