Lanceerplatform van een voor België unieke glijbaan is hoogste punt van Plopsaqua

In aanwezigheid van Gert Verhulst, Steve Van den Kerkhof en burgemeester Ann Vanheste bereiken de werken aan Plopsaqua hun hoogste punt. Het is het lanceerplatform van een voor België unieke waterglijbaan.

 

Het lanceerplatform van de glijbaan Superloop, is het hoogste punt van het zwemcomplex. De waterglijbaan is uniek voor België: zwemmers vallen loodrecht naar beneden in de glijbaan, na het openklappen van een luik onder beide voeten.

 

Gert Verhulst, Steve Van den Kerkhof en burgemeester Ann Vanheste plaatsen aansluitend hun handafdruk in een betonnen tegel van het nieuwe zwemparadijs. 

 

“De tegel zal vanaf april 2015 te bewonderen zijn in de inkomhal van Plopsaqua. We doen er alles aan om het zwemparadijs dan af te hebben”, legt CEO Steve Van den Kerkhof uit, “Daarvoor werken we samen met regionale aannemers en bedrijven. We hebben het volste vertrouwen in een goede samenwerking.”

 

Burgemeester Ann Vanheste zegt: “We zijn tevreden over de goede samenwerking met Plopsa, want hierdoor zullen de inwoners van De Panne tegen een voordelig tarief kunnen zwemmen. We kijken alvast uit naar het resultaat. Het belooft prachtig te worden.” 

In april 2015 opent het zwemcomplex van 4000 vierkante meter in Plopsaland De Panne. Het zwemparadijs wordt ingericht rond Wickie de Viking in een decor dat een dooiend sneeuwlandschap bij zonsondergang uitbeeldt. Naast een 25-meterbad met vier banen komt er een ruim speelgedeelte met 4 verschillende zwembaden en 6 glijbanen. Daarnaast zullen in het zwemparadijs bubbelbaden, waterkanonnen, een wildwaterbaan en een playhouse met verschillende watereffecten te vinden zijn. Er wordt gewerkt met verschillende geluids- en lichteffecten om de bezoeker een totaalbeleving te bieden. Zo wordt onweer nagebootst en kan men in een grot op groot scherm van de avonturen van Wickie de Viking genieten. Ook in de glijbanen worden verschillende effecten voorzien. 

 

Plopsa investeert € 16 miljoen in subtropisch zwemparadijs.

Bron: persbericht plopsa

Reactie schrijven

Commentaren: 0