Plopsa wint 7 Diamond ThemePark Awards

De Panne - 11 april 2014 Plopsa wint 7 keer goud tijdens de uitreiking van Diamond ThemePark Awards (BE). Plopsaland De Panne kaapt maar liefst 5 prijzen weg: Beste Pretpark, Meest Kindvriendelijke Park, Park met de Beste Evenementen, Beste Achtbaan en Beste Nieuwigheid. Ook de E-Award en prijs voor de Beste Attractie (EU) gaat naar Plopsa.

  1. Beste Pretpark (BE)

Plopsaland De Panne is door een professionele vakjury en 40.000 pretparkfans verkozen tot Beste Belgische Pretpark. “Dit is een bekroning voor het hele Plopsa-team. We blijven hard werken om deze nummer 1 plaats te behouden”, zegt Algemeen Directeur Steve Van den Kerkhof trots.

 

  1. Meest Kindvriendelijke Park (BE)

Daarnaast wordt Plopsaland De Panne voor de vierde keer op rij verkozen tot Meest Kindvriendelijke Pretpark (BE). “Het park draagt kindvriendelijkheid hoog in het vaandel”, verduidelijkt Patrick Joossens, organisator van de Diamond ThemePark Awards, “Wij hielden rekening met de voorzieningen in het park, zoals aangepaste kindertoiletten, buggyparkings en mogelijkheden om luiers te verversen, maar ook met de mate waarin het pretpark zich verplaatst in de leefwereld van kinderen. Het aanbod aan attracties, shows, meet&greets en de mogelijkheid tot het schminken van kinderen spreken tot de verbeelding.”

 

  1. Beste Nieuwigheid 2013 (BE)

Vorig jaar opende Wickieland, een nieuwe themazone rond Wickie de Viking, met twee nieuwe attracties in Plopsaland De Panne. De gloednieuwe Vikingbaai krijgt goud in de categorie Beste Nieuwigheid (BE). “We hebben hard gewerkt om de leefwereld van Wickie zo goed mogelijk weer te geven. De waterattractie Wickie The Battle en De Grote Golf zijn immens populair”, zegt Parkmanager Wim Wauters, ”De themazone is dit jaar volledig afgewerkt. Er werd een Vikinghuis met 2 horecapunten en een winkel bijgebouwd. Het maakt de beleving compleet, bezoekers wanen zich voortaan in een echt Vikingdorp als ze de nieuwe themazone betreden.”

 

  1. Beste Achtbaan (BE)

Anubis The Ride wordt voor de derde keer tot Beste Achtbaan (BE) gekroond. “De achtbaan werd in 2009 gebouwd en glijdt soepel over de metalen rails. Het verrassingseffect waarbij je in 2 seconden tot een snelheid van 90 km/u gelanceerd wordt, is zeer geliefd bij coasterliefhebbers. De mooi gethematiseerde ingang is zeker ook een plus“, verklaart Parkmanager Wim Wauters het succes van de attractie.

 

  1. Park met Beste Evenementen (BE)

Ook in de categorie Park met Beste Evenementen (BE) kaapt Plopsaland De Panne dit jaar de hoofdprijs weg. “In Plopsaland De Panne is naast de vele attracties altijd iets nieuws te beleven. Denk aan de verschillende shows met Studio 100-artiesten, maar ook aan de seizoensgebonden animatie en activiteiten“, legt Event Coördinator Filip Loos uit, “Komende zomer introduceren we twee nieuwe avondevents: Wickie Summernights en Fiësta Latina.“

 

  1. E-Award (BE)

De online marketingafdeling van Plopsa wint voor het derde jaar op rij de E-Award. “We vertrekken steeds vanuit het standpunt en de leefwereld van onze bezoekers bij het vernieuwen van onze site, bij het ontwikkelen van apps en natuurlijk ook bij onze Facebookactiviteiten”, zegt Digital Manager Sebastien Momerency, “Vorig jaar introduceerden we de Plopsaland App. Vandaag gebruikt 10 procent van onze bezoekers de app. Ook de website kreeg een nieuwe look&feel. De weergave is geoptimaliseerd voor elk toestel.” De site registreert jaarlijks 4,5 miljoen bezoekers. Ze omvat de 5 Plopsa-parken: Plopsaland De Panne, Plopsa Indoor Hasselt, Plopsa Coo, Plopsa Indoor Coevorden (NL) en Holiday Park (DE). Ook de Plopsa-Facebookpagina omvat alle Plopsa-parken. Ze telt vandaag 160.000 fans.

 

  1. Beste attractie (EU)

Expedition GeForce, de spectaculaire stalen coaster in het Duitse Holiday Park, wint in de categorie Beste Attractie van Europa. De achtbaan start met een vrije val aan 82 graden en een rotatie aan 72 graden, verschalkt het evenwichtsgevoel, zorgt voor een spel tussen versnellen en afremmen, tussen zwaartekracht en zweven en voor momenten van gewichtloosheid. Tijdens de spectaculaire afdalingen haalt de coaster een snelheid van 120 km/u. ”Vandaag openen we Sky Scream in Holiday Park. De spectaculaire Launch Coaster reikt 50 meter hoog en lanceert inzittenden drie keer tijdens de rit. Benieuwd wie er volgend jaar op één staat.”, lacht Algemeen Directeur Steve Van den Kerkhof.

Bron: Persbericht Plopsa

Reactie schrijven

Commentaren: 0